Φεστιβάλ Humanlinks

Σεπτέμβριος 2020 – Φεστιβάλ για την Ψυχική Υγεία
Θέμα: “Άτομο – Κοινωνίες – Θεσμοί: Σύνδεση και Συνεργασίες σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο”

Ψυχική Υγεία

Σχέσεις με τον εαυτό και τους άλλους σ’ έναν κόσμο που αλλάζει μέσα από την καλλιέργεια της ψυχικής ανθεκτικότητας και εμπλουτίζοντας τον με αρχές και αξίες.

Περιβάλλον

Οι ανθρώπινες αξίες και αρχές και οι επίδρασή τους στο περιβάλλον. Οι Προοπτικές μιας θεραπευτικής σχέσης ανάμεσα στο περιβάλλον και τον άνθρωπο. Άνθρωποι, Κοινωνίες, Περιβάλλον : “Αποκατάσταση μιας σχέσης σε κρίση”

Εκπαίδευση

Το σχετίζεσθαι εντός της Σχολικής Κοινότητας και η αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία, οι εναλλακτικές μορφές εφαρμοσμένης παιδαγωγικής και οι αξίες ζωής στην οικογένεια και την εκπαίδευση.

Συνείδηση – Επιστήμη

Η αναζήτηση της εμπειρίας της συνείδησης.

Εργασιακό Περιβάλλον και Σχέσεις

Μια βαθύτερη προσέγγιση στο επαγγελματικό πεδίο εστιάζοντας στις σχέσεις συνεργασίας και την διαχείριση εργασιακής κόπωσης με στόχο την θετική ατμόσφαιρα, την ικανοποίηση και την ευημερία.

4

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

31

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

15

ΗΜΕΡΙΔΕΣ

85

ΣΥΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΜΑΣ

Ξεκινήσαμε με τον χώρο μας, το στέκι μας, από πολύ απλά πράγματα. Τον οικιοποιηθήκαμε σύντομα, τον κάναμε δικό μας, δεν ήταν απλά ένας χώρος περιοδικής φιλοξενίας. Σε πολύ σύντομο χρόνο πήραμε σχεδόν όλοι κλειδιά αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη αυτή. Αρχίσαμε να οργανώνουμε τις δραστηριότητές του όπου το κάθε μέλος ανέλαβε μια υπηρεσία για την εύρυθμη λειτουργία του.

Αισθανθήκαμε για πρώτη φορά ότι ανήκουμε κι εμείς γεωγραφικά κάπου. Δεν είναι μόνο ότι βγήκαμε από τα δωμάτιά μας και τα σπίτια μας αλλά δηλώσαμε την παρουσία μας στον Δημόσιο χώρο. Προσεγγίζοντας με αυτόν τον τρόπο ένα από τα πιο δύσκολα και επώδυνα μέρη της υπόστασή μας, ως αποτέλεσμα της ιδιαιτερότητάς μας, που είναι το στίγμα. Γευτήκαμε την άνευ όρον αποδοχή των κατοίκων και των καταστηματαρχών, μιας από τις ομορφότερες περιοχές της πόλης μας, την οποία μοιραζόμαστε και απολαμβάνουμε ισότιμα.

3

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

76

ΟΜΙΛΙΤΕΣ

20

ΗΜΕΡΙΔΕΣ

194

ΣΥΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
		
			    	
	    
		
		

		
			        
Copyright 2020 All rights reserved