Σχετικά με μας

Humanlinks και Τέχνη

Οι “Humanlinks – Ανθρώπινοι Σύνδεσμοι” είναι μια Μη Κερδοσκοπική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία αναπτύσσει προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ευαισθητοποίησης και επιμόρφωσης πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας, εκπαίδευσης, περιβάλλοντος και τέχνης.

Δημιουργήθηκε από μία ομάδα ανθρώπων που οραματίζεται και επιθυμεί μέσα από τα προγράμματά της να φέρει ένα νέο και ειλικρινή λόγο, πάνω σε σύγχρονα ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα και να τα επικοινωνήσει με την ευρύτερη κοινότητα.

Η οργάνωσή μας λειτουργεί τομεοποιημένα και τα προγράμματά μας αναπτύσσονται στις περιοχές της Ακρόπολης – Μακρυγιάννη, το Κουκάκι και την Πλάκα με στόχο την ουσιαστική εμπλοκή και συμμετοχή των κατοίκων δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα σύνδεσης και επικοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργούνται στενοί σύνδεσμοι και συνεργασίες ανάμεσα σε φορείς της περιοχής και της πολιτείας.

Από το 2018, διοργανώνουμε ημερίδες και ανοιχτές εκδηλώσεις, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, καθώς και ετήσια μηνιαία φεστιβάλ πάνω στους τομείς που πραγματευόμαστε.

Η Φιλοσοφία μας διέπεται από αρχές και ανθρώπινες αξίες, οι οποίες θεωρούμε ότι μπορούν να αποτελέσουν ασπίδα προστασίας και ενδυνάμωσης. Μέσα από την σύνδεση των κατοίκων της κοινότητας και των φορέων, δημιουργείται μια αλυσίδα συνδέσμων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την επιμόρφωσή τους, σε έναν γρήγορα μεταβαλλόμενο κόσμο.

Φέτος, αποφασίσαμε να συμπεριλάβουμε για πρώτη φορά στα προγράμματά μας τον τομέα Τέχνη, ισότιμα και σε συνάρτηση με τους άλλους τομείς, ως δομικό στοιχείο υποστήριξης της κοινότητας, η οποία χάρη στη φύση της μπορεί να συμβάλει δυναμικά στην ανάπτυξη της περιοχής σε πολλά επίπεδα όπως έκφραση, καλλιέργεια, οικονομία, πολιτισμό διασύνδεση και επικοινωνία ατόμων και ομάδων.

Μέχρι τώρα η τέχνη υπήρχε στα προγράμματά μας ως μέσο έκφρασης, με διάφορους τρόπους, όπως μουσική μπάντα και συναυλίες, εβδομαδιαίες συναντήσεις μέσα από το πρόγραμμα Συγγραφικό Καφενείο, κινηματογραφικές βραδιές,, επισκέψεις σε μουσεία, ακόμα και ως θεραπευτική προσέγγιση μέσα στις κοινοτικές ομάδες ψυχοθεραπείας ή σε κλειστές με κλινικούς ασθενείς.

Η εποχές μας δείχνουν πως τα επόμενα χρόνια η Τέχνη θα παίξει έναν πολύ σημαντικότερο ρόλο στο επίπεδο της κοινότητας και της εμπλοκής της σε αυτή με κάθε τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίσαμε στο φετινό μας φεστιβάλ να αναδείξουμε την τέχνη ως το καλύτερο μέσο επικοινωνίας, ενδυνάμωσης των σχέσεων, απόλαυσης και ότι άλλο προσφέρει ανάλογα με τις ανάγκες.

Copyright 2022 All rights reserved