Both Jewellery Studio

Το Both Jewellery Studio ιδρύθηκε το 2020 από τον Γιώργο Γιαννούτσο και την Βάσια Παχή, δύο σχεδιαστές που μοιράζονται τη ζωή και το πάθος τους για το σύγχρονο κόσμημα. Από το 2012 η παράλληλη πορεία τους μέσα από συνεργασίες σε εικαστικές και εμπορικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό συνέκλινε, σε έναν χώρο που θα στεγάσει την δημιουργική και επαγγελματική τους εξέλιξη.

Οι δουλειές των δύο σχεδιαστών αν και διαφορετικές μεταξύ τους αντανακλούν τις κοινές τους αξίες που είναι ο θαυμασμός για την φύση και τον άνθρωπο, η αυθεντικότητα και η ειλικρίνεια, η απλότητα και αισθητική ισορροπία. Ο στόχος τους είναι να διευρύνουν τα όρια του κλασικού κοσμήματος και να φέρουν το σύγχρονο design πιο κοντά στην καθημερινότητα του ελληνικού κοινού.

Τα κοσμήματα της Βάσιας Παχή με καθαρά αρχιτεκτονικό – γεωμετρικό ύφος, κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι και ακρυλικά φύλλα, υλικά που υπογραμμίζουν την βιομηχανική αισθητική τους, χαρακτηρίζονται από την καθαρότητα των γραμμών και των σχημάτων, τον δυναμισμό καθώς και την σχεδιαστική τους καινοτομία.

Η δουλειά του Γιώργου Γιαννούτσου παρουσιάζει ποικιλία οργανικών και γεωμετρικών σχημάτων. Μέσα από την πλαστικότητα της φόρμας και το γήινο στοιχείο των υλικών αντανακλά οικειότητα και ευαισθησία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η χρήση των ημιπολύτιμων πετρωμάτων με εντελώς ασυνήθιστο τρόπο, είτε ως θραύσματα ένθετα στο ασήμι, είτε με τη μορφή «μωσαϊκού» δημιουργώντας μικρογραφία των οικείων μας δαπέδων. Οι τεχνικές αυτές προέκυψαν έπειτα από μακροχρόνιο πειραματισμό με τα υλικά, ως αγαπημένη πρακτική του δημιουργού.

Ο μικρός χώρος που φιλοξενεί το κατάστημα και το εργαστήριο κοσμημάτων στην περιοχή της Ακρόπολης, σχεδιάστηκε από τους ίδιους με γνώμονα την εργονομία και τον συνδυασμό βιομηχανικών και φυσικών υλικών που συναντάμε και στα κοσμήματα τους. Τα έπιπλα που εξοπλίζουν το studio είτε σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από τους ίδιους, είτε προέκυψαν από την πλήρη ανακατασκευή παλιών βιτρινών εφαρμόζοντας την έννοια της επανάχρησης υλικών και αντικειμένων ως πρακτική βιωσιμότητας.