Μωυσής Ελισάφ

Δήμαρχος Ιωαννίνων, Παθολόγος Πανεπιστημιακός

Ο Καθηγητής κ. Μ. Ελισάφ γεννήθηκε το 1954 στα Ιωάννινα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1979.
Εργάστηκε στο Institute of Lipids and Atherosclerosis Research, Sheba Medical Center , Tel Hashomer, Sackler School of Medicine του Πανεπιστημίου του Τελ-Αβίβ , Ισραήλ (1993-1994).
Σήμερα είναι Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενώ διετέλεσε Διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΙ.
Διετέλεσε επίσης Διευθυντής του Β’ Παθολογικού Τομέα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του Παθολογικού Τομέα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Είναι ενεργό μέλος 27 Επιστημονικών Εταιρειών.
Διετέλεσε επανειλημμένα Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης. Είναι επίσης Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Μελέτης, Έρευνας και Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα.
Ο κ. Ελισάφ είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής εξήντα τριών (63) διεθνώς αναγνωρισμένων ιατρικών περιοδικών. Επιπλέον , είναι κριτής σε 118 διεθνή ιατρικά περιοδικά.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς πολυκεντρικές κλινικές μελέτες.
Έχει 805 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσιοποίηση της λίστας των Ελλήνων ερευνητών με σημαντική διεθνή απήχηση, ο Μωυσής Ελισάφ βρίσκεται στην τρίτη θέση των ερευνητών με τη μεγαλύτερη απήχηση στη διεθνή βιβλιογραφία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στην 28η θέση σε πανελλαδικό επίπεδο.
Διετέλεσε επανειλημμένα Δημοτικός Σύμβουλος και ήταν Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος , Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών (2011-2014).
Είναι ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων.
Επί 19 συναπτά έτη είναι Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, είναι μέλος του Δ.Σ. του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣΕ) ενώ διετέλεσε επί διετία και Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του ΚΙΣΕ.
Τον Ιούνιο του 2019 εξελέγη Δήμαρχος Ιωαννίνων με την παράταξη ‘’Γιάννενα Νέα Εποχή’’.

Talks