Κώστας Καλόγηρος

Ο Κώστας Καλόγηρος, γεννημένος στις 28 Αυγούστου 1978 στην Αθήνα), είναι ένας Ελληνοαυστραλός σκηνοθέτης, συγγραφέας, μουσικός, ηχολήπτης και colorist.

Ο Κώστας, γιος του ηθοποιού Βασίλη Καλόγηρου και της Άννας Αντωνοπούλου, μουσικού πολλών συγκροτημάτων στην Ελλάδα, μεγάλωσε στο Παγκράτι . Μετακόμισε στη Δάφνη και αποφοίτησε από το Σιβιτανίδειο Τεχνικό Λύκειο. Εμπνευσμένος από τον Όρσον Γουέλς και τον Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο Καλόγηρος ξεκίνησε να κάνει ταινίες στο σπίτι σε ηλικία 10 ετών, με την κάμερα VHS των γονιών του.

Ο Κώστας πήγε να σπουδάσει Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο Μέρντοχ, στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας, αλλά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του λόγω οικογενειακών θεμάτων, έτσι κατά κάποιο τρόπο «απέφυγε» τη διαδρομή της σχολής κινηματογράφου. Επέστρεψε στην Ελλάδα και στη συνέχεια έπιασε δουλειά στη «Max Productions» ως βοηθός παραγωγού και σκηνοθέτης σε τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτ. Σύντομα άρχισε να φτιάχνει δικά του σποτ για εταιρείες όπως Wind, Revlon, Ford αλλά και τηλεοπτικά σποτ για μουσικές συναυλίες στην Ελλάδα όπως Shakira, George Michael, Avril Lavigne, Sugababes, Whitesnake και πολλούς άλλους.

Τα έργα αυτά έφεραν γρήγορα τον Καλόγηρο στην προσοχή των παραγωγών και του έδωσαν την ευκαιρία να σκηνοθετήσει για τον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha TV» και την Plus Productions την τηλεοπτική εκπομπή «Άλλαξε το».

Στη συνέχεια μετακόμισε στο Βερολίνο για να κυνηγήσει το όνειρο του για την παραγωγή ταινιών. Διετέλεσε σκηνοθέτης πολλών έργων εκεί και η πρώτη του μικρού μήκους ταινία του με τίτλο «Απολογία» έφτασε στο short film corner των Καννών, αλλά και κέρδισε τη χρυσή Αφροδίτη στο διεθνές φεστιβάλ Κύπρου το 2010. To 2014 μετακομίζει στη Μαδέρα της Πορτογαλίας, οπού εργάζεται για ένα χρόνο ως chief sound engineer στο Studio 21.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα το 2015, άρχισε να γράφει την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους και ξεκίνησε τη δική του σχολή δημιουργικής γραφής και το podcast, «A bunch of blank paper». Έκτοτε, έγραψε άλλες 3 μεγάλου μήκους που δεν βρήκε ακόμη χρηματοδότηση για αυτές και 10 ταινίες μικρού μήκους, τις οποίες κατάφερε να χρηματοδοτήσει, να παράγει και να γυρίσει στην Ελλάδα.
Σκηνοθέτησε επίσης μουσικά βίντεο, διαφημίσεις και εταιρικά βίντεο.

Αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος επαγγελματίας σκηνοθέτης και colorist και εργάζεται στην Αθήνα, αλλά και remotely

Talks