Γιώργος Παππάς

Ιατρός Παθολόγος

Απόφοιτος και Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και ασκεί την ιατρική ως ελεύθερος επαγγελματίας στα Ιωάννινα από το 2006. Έχει χρηματίσει επικεφαλής ομάδων εργασίας διεθνών οργανισμών εναντίον των λοιμώξεων. Συνεχίζει να δραστηριοποιείται ως σύμβουλος ποικίλων αντίστοιχων διεθνών οργανισμών σε θέματα ζωονόσων, επιδημικών μοντέλων και ετοιμότητας για επεισόδια βιοτρομοκρατίας.
Έχει χρηματίσει υπεύθυνος έκδοσης κορυφαίων επιστημονικών Ευρωπαϊκών εντύπων στον χώρο των λοιμώξεων, κριτής εργασιών τουλάχιστον 90 διεθνών επιστημονικών εντύπων, ανακοινώσεων κορυφαίων Ευρωπαϊκών συνεδρίων, προγραμμάτων προς χρηματοδότηση ποικίλων οργανισμών (Nestle Foundation, Γαλλική Ακαδημία Επιστημών, κ.ο.κ.)
Το ερευνητικό του έργο στον χώρο της δημόσιας υγείας, των επιδημικών μοντέλων, των λοιμώξεων και ειδικά των ζωονόσων έχει διεθνή αναγνώριση (περιλαμβάνεται στην λίστα με τους επιδραστικότερους Έλληνες επιστημονες όλων των εποχών στην διεθνή βιβλιογραφία*). Δημοσιεύσεις του έχουν λάβει ποικίλα βραβεία, ενώ έχει τιμηθεί και από το Πανεπιστήμιο της Καισάρειας και έχει λάβει υποτροφίες από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την International Aids Society.

Talks