Βασίλης Χριστοφόρου

Παραολυμπιονίκης ιστιοπλοίας, μέλος Επιτροπής ΑμεΑ - Ε.Ι.Ο.

Ο Βασίλης Χριστοφόρου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7 Φεβρουαρίου 1975 και ασχολήθηκε με το άθλημα της ιστιοπλοΐας από μικρή ηλικία στις κατηγορίες Optimist, Laser Radial, Laser, 470 και J/24. Είχε πολλές επιτυχίες σε αγώνες και συμμετοχές σε Εθνικές Ομάδες και μέχρι το 1999 αγωνίστηκε και σε αρκετούς αγώνες ανοιχτής θαλάσσης ως κυβερνήτης αλλά και ως πλήρωμα με αρκετές διακρίσεις. Παράλληλα έχοντας αποφοιτήσει από τα ΤΕΦΑΑ Αθηνών εργάστηκε ως προπονητής ιστιοπλοΐας σχολών και αγωνιστικών ομάδων στους Ναυταθλητικούς ομίλους: Παλαιού Φαλήρου, Πόρτο Ράφτη και Βουλιαγμένης.
Το 1999 είναι η χρονιά που θα καθορίσει την υπόλοιπη ζωή του. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist που συμμετέχει ως προπονητής του Ν.Ο. Βουλιαγμένης παθαίνει κάκωση στον αυχένα κατά τη διάρκεια ενός καταδυτικού ατυχήματος.
Το 2003 επιστρέφει στην αγωνιστική ιστιοπλοΐα στην Παραολυμπιακή κατηγορία 2.4mR, και συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της χρονιάς στον Πειραιά. Από τότε, ως μέλος της εθνικής ομάδας ΑμεΑ χαρίζει στην χώρα μας πολύ σημαντικές νίκες. Συμμετείχε σε πολλούς Διεθνείς αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα σκαφών Sonar καθώς και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες: Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012 και Ρίο 2016.
Σήμερα είναι μέλος της Επιτροπής ΑμεΑ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (Ε.Ι.Ο.).

Talks