Έλενα Λαναρά – Γιώτα Σεριφίου

Η Γιώτα εργάστηκε για πολλά χρόνια στην Σαντορίνη, στον χώρο του τουρισμού και της μόδας. Είχε όμως πάντα την μνήμη της γιαγιάς της που ήταν επαγγελματίας υφάντρα στην Κίμωλο. Της κινούσε την περιέργεια αυτή η ανάμνηση, και κάποια στιγμή την ώθησε να ασχοληθεί η ίδια με την υφαντική.  Από την πρώτη στιγμή που κάθισε στον αργαλειό ήξερε ότι αυτό ήταν πλέον το αντικείμενό της και το κάλεσμα της.

Η Έλενα ήταν δημοσιογράφος σε περιοδικά lifestyle. Έτρεφε όμως μια μεγάλη αγάπη για την υφαντική –ανεξήγητη ίσως αγάπη, αφού αργαλειό δεν είχε δει ποτέ της, παρά μόνο ίσως από απόσταση, σαν έκθεμα σε Μουσείο.  Όταν κάθισε για πρώτη φορά να υφάνει ένιωσε δέος γι΄αυτη την τέχνη  που είναι απολύτως χρηστική -απαραίτητη κάποτε για την επιβίωση- και  συγχρόνως σου δίνει ανεξάντλητες δημιουργικές δυνατότητες.

Η Έλενα και η Γιώτα γνωρίστηκαν στην σχολή υφαντικής. Πρώτα ξεκίνησε η φιλία τους και αμέσως μετά η συνεργασία τους, το Fibra Fibra Weaving Workshop. Μοιράζονται την αγάπη για το χρώμα, για το design, για το παιχνίδι της δημιουργίας, για  την ανατροπή και την έκπληξη. Πάνω απ΄όλα μοιράζονται ένα κοινό όραμα –να δείξουν ότι το υφαντό μπορεί να είναι σύγχρονο, φρέσκο, απρόβλεπτο  -κομμάτι της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου της πόλης.

Ένα μότο που τις εκφράζει είναι το  ”it takes two”. Για να υφάνεις χρειάζεσαι δύο νήματα , το στημόνι και το υφάδι. Το κάθε ένα έχει διαφορετικό ρόλο αλλά και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά και απαραίτητα. Το ίδιο και στο εργαστήριο τους. Δύο διαφορετικοί άνθρωποι, δύο δυναμικές που συνδυάζονται και αλληλοσυμπληρώνονται.  Γι΄αυτό άλλωστε το brand ονομάστηκε  Fibra Fibra –δύο νήματα, δύο άνθρωποι, ένα δεμένο αποτέλεσμα.