Πνευματικά Μονοπάτια και Θρησκείες: “Σουφισμός και Θεωνυμία”

Sep 7, 2021

19:00

Online

90

Πνευματικά Μονοπάτια και Θρησκείες “Μέρες προσευχής, διαλογισμού και περισυλλογής: Επιστροφή στις ρίζες και την ουσία”

Θέμα:  “Σουφισμός και Θεωνυμία

Ομιλητές:

  • Δημήτρης Μαγκριώτης, εισηγητής Σουφικής διδασκαλίας
  • Γεωργία Φέλιου, ψυχοθεραπεύτρια, εισηγήτρια Σουφικής διδασκαλίας

“Ο σουφισμός είναι ένα ρεύμα εσωτερικής αναζήτησης που αποτελείται από πολλές επιμέρους σχολές. Αυτές εκκινούν από έναν ιδρυτή και συνήθως φέρουν το όνομά του. Η γενεαλογία της Ιναγιατίγια φέρει το όνομα του Χαζρατ Ινάγιατ Χαν, ενός Ινδού μύστη και μουσικού ο οποίος, αφού μαθήτευσε στο σουφισμό της πατρίδας του, μετέφερε στη Δύση το μήνυμα της εσωτερικής ενότητας όλων των θρησκειών και των πνευματικών παραδόσεων. Για την Ιναγιατίγια κάθε θρησκεία είναι ένα μήνυμα του Υπέρτατου Όντος προς την Ανθρωπότητα, ένα μήνυμα που μιλάει με όρους που μπορούν να γίνουν κατανοητοί από τους ανθρώπους της εκάστοτε εποχής. Αυτά τα μηνύματα είναι σαν τα γράμματα ενός εραστή προς το πρόσωπο που αγαπά, μόνο που εδώ αποστολέας είναι Εκείνος και παραλήπτες είναι οι άπειρες μορφές που πάλι Εκείνος παίρνει όταν ενσαρκώνεται.
Οι ιερές Γραφές, το σώμα των μηνυμάτων που το Υπέρτατο Όν έχει στείλει στην Ανθρωπότητα, περιέχουν τα Ονόματά Του, τα λεγόμενα Θεωνύμια. Από αυτά τα Ονόματα διαλέγουμε ενενήντα εννιά, τα πιο όμορφα. Κάποια Ονόματα περιγράφουν τις Πράξεις Του, άλλα τις Αρετές Του, άλλα πάλι την Ουσία Του. Όταν δουλεύουμε μαζί τους μας φέρνουν σε επαφή με όψεις του Υπέρτατου Όντος έτσι όπως αυτές ξεδιπλώνονται στον Κόσμο αλλα και, συγχρόνως, με όψεις του δικού μας εαυτού.
Στην ομιλία μας θα παρουσιάσουμε τα Θεωνύμια φέρνοντας ένα ή δύο παραδείγματα από κάθε μια από τις τρεις κατηγορίες Ονομάτων που αναφέραμε.”

Συντονίζουν: Γιώργος Κράλλης – Λένα Κούτσικα

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/82364519329?pwd=Y0F5MmlxOTRiaEVLaHBsMHZrcXY4dz09

Meeting ID: 823 6451 9329
Passcode: 435376

  • Γεωργία Φέλιου

  • Δημήτρης Μαγκριώτης

Copyright 2021 All rights reserved